50 anys

Cinquanta octubres ensenyant a aprendre

50_anys_3

 

Ja ha passat mig segle des de l’octubre de 1968, quan en uns terrenys flanquejats pel Barranc de l’Escorial, el Barri Fortuny i les Colònies Massó de Reus naixia l’Escola Puigcerver. L’inici al carrer Astorga fou força auster: les primeres aules on els primers alumnes hi cursaren l’educació infantil i primària van ser uns galliners adaptats i un maset. Certament, diuen que la fe pot moure muntanyes i aquest n’és un exemple.

Tot plegat en un context ben agitat, on els batecs del Maig francès s’escolaven per les fronteres pirenaiques fent trontollar subtilment un país mancat de llibertats. Valors moderns i democràtics que des de llavors han constituït l’essència d’una Escola crítica, on s’hi llegia Piaget, Chardin i Marcuse, s’hi escoltaven els Beatles i en Raimon i dins seu hi ressonava Salvador Espriu, Gabriel Ferrater i Pere Quart, entre d’altres.

Cinquanta anys vetllant per les persones, la llengua i la cultura del nostre país, però abocats al coneixement de les cultures d’arreu. Una Escola activa, laica i oberta, on de les diferències en fem virtuts. I ara, mig segle després, seguim ensenyant a aprendre per esdevenir persones lliures en un món globalitzat.